maanantai 2. syyskuuta 2013

Kansanedustajat ja kansakunta herätys: Tiemaksu loisi supertietokannan kaikista autolla ajoista - "Miksi Jorma Ollila puuhastelee tätä?"

Kansanedustajat ja kansakunta herätys: Tiemaksu loisi supertietokannan kaikista autolla ajoista


Tässä tiemaksusta esimerkki Orwellismista mille ei loppua näy. 

Hevoskantaan emme voi palata mutta kansalaisten seurantaa on pakko lisätä ja verottaa jotta riittää varoja maamme muuttamiseksi Somalian ja muun Mustan Afrikan sekä muiden vastaavien liikapopulaatioiden joutoväen lepokodiksi
Tiemaksu loisi supertietokannan kaikista autolla ajoista - "Miksi Jorma Ollila puuhastelee tätä?"

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/jarvinen%20tienkayttomaksu-7708?fb_action_ids=504339536320808&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=%7B%22504339536320808%22%3A191738554337460%7D&action_type_map=%7B%22504339536320808%22%3A%22og.likes%22%7D&action_ref_map=%5B%5D

Helsingin Sanomat uutisoi maanantaina liikenneministeriön työryhmän autoilijoille kaavailemasta tiemaksusta.

Tietokirjailija Petteri Järvinen ihmettelee Twitterissä, miksi työryhmää vetävä Jorma Ollila "puuhastelee tällaisten kanssa". Järvinen on jo pitkään varoitellut, että asiasta tulee "uusi digi-tv".

Petteri Järvisen päähuolia on, että autojen seuranta kaavaillaan tehtäväksi satelliittipohjaisella järjestelmällä. Sitä on määrä testata jo ensi vuonna 20 000 auton otannalla.

– Kuluttajanäkökulmasta on välttämätöntä, että laskun oikeellisuuden voi tarkistaa. Se merkitsee sitä, että kaikki ajot pitää tallentaa. Autoon tulevaan boksiin tätä ei tehdä, koska se on liian virhealtis ja hakkeroitavissa, Petteri Järvinen sanoo Verkkouutisille.

– Siksi en näe muuta vaihtoehtoa kuin että tämä tarkoittaa reaaliaikaista tiedonkeruuta kaikista automatkoista. Sen kerää järjestelmän ylläpitäjä. Siellä tulevat olemaan tiedot kaikista autolla ajoista. Siitä tuleekin mielenkiintoinen tietokanta.

Petteri Järvisen mukaan nyt "tietysti luvataan, ettei niitä tietoja käytetä ikinä" ja "maksutkin ovat vain näin vähän".

– Se on vain markkinointipuhetta. Jos tämä kerran aloitetaan, on kaikki mahdollista.

"Alkuvaiheessa on tärkeintä saada ne gps-valvonnan mahdollistavat boksit autoihin. Siksi järjestelmästä kannattaa tehdä mahdollisimman vähän vastustusta herättävä. Kun boksit ovat paikallaan, maksutasoa on helppo nostaa ja sitä voidaan porrastaa esim. kellonajan tai kaupungin asukasluvun mukaan. Valtion mahdollisuudet tässä ovat rajattomat ja houkutus pioneeriksi ryhtymisestä käy sen vuoksi ylivoimaiseksi", Petteri Järvinen kirjoittaa Twitterissä.

Järvinen laskeskelee, että tiemaksuehdotus vastaisi kaupungeissa 30 prosentin korotusta bensan hintaan eli reilusti yli kahden euron hintaista bensalitraa.

– Eikä tämä suinkaan estä korottamasta bensaveroa. Päinvastoin, sitä voidaan korottaa entistä enemmän, jotta autoilun kustannuksiin saadaan riittävä ero kulutuksen perusteella. Kiinteä kilometrimaksu uhkaa muuten vähentää isojen ja pienten autojen suhteellista kustannuseroa.

Järvisen mielestä työryhmän kaavailema yleinen kuuden sentin tai kolmen sentin maksu ajokilometriltä tarkoittaa "ruuhkamaksua ilman ruuhkaa", kun enää ei olisikaan kyse maksujen porrastuksesta ruuhkien mukaan.
------------------------------------------------------------------------------------
Lue myös:

Ministeriö toppuuttelee autoveron vaihtamista tiemaksuun
---------------------------------------------------

 


 • Jouni Minkkinen · Suutarilan lukio
  Stasi ja KGB olivat harrastelijoita verrattuna liikenneministeriön työryhmään

  • Tero Rantanen · Helsingin II Normaalikoulu
   Hallitus esittää typerää hallintoa. Tiestö on ihan eri arvoista eri paikkakunnilla, tietojärjestelmästä tulisi baabelin torni ja liikkuvuuden estämisellä lamautettaisiin lähes koko Suomen talouselämä. Ja ennenkaikkea, eikö yksityisyyden suojaamiselle lasketa mitään arvoa? En minä halua mitään Orwellin mallimaata Suomesta. Sen jälkeen kun liikenteeltä kerättävät rahat todella kohdennettaisiin liikenteeseen, voitaisiin keskustella tienkäyttömaksuista. Mutta ei ennen. Nythän suurin osa liikenteen tuotoista menee ihan muuhun puuhasteluun. Laittakoot vaikka kenkäveron, silloin joutuisi joukkoliikenteessä pummaavatkin maksamaan jotain. Vai maksetaankos niistä kiinalaisista postimyyntikengistä veroa...? Tai hei semmoinen panta nilkkaan ja kilometrit ylös. Jee, sohvaperunaksi vaan.

   • Riku Petteri Mitrunen · Työskentelee yrityksessä Sonoco
    huh..huh..jos tämä ei nosta talwisota henkeä meissä niin ,,, perkele..

    • Tero Takamäki · Oboist yrityksessä Suomen Sinfoniaorkesterit ry / Association of Finnish Symphony Orchestras
     Ei tapahdu yhtään mitään. Kansa nyökkää. Hyvä homma.

    • Tero Takamäki · Oboist yrityksessä Suomen Sinfoniaorkesterit ry / Association of Finnish Symphony Orchestras
     No, laskutaitoiset osaa laskea, että 6 centtiä kilometriltä tekisi autoilusta aivan käsittämättömän kallista. Eli 30000 km vuodessa ajava maksaisi 1800 euroa tiemaksuja ja päälle vielä laitteet ja bensaverot. Kolmessa vuodessa hintaa kertyisi jo 5400 euroa tieveroa. Eli autoilu loppuisi tavalliselta kansalta siihen paikkaan.

     Ja tietenkin on selvää, että tämmöinen seurantajärjestelmä syö valtavasti rahaa jo toimintakuluina. Pitää olla hyvät serverit ja varmistukset sekä käsittämättömän nopeat ja vikasietoiset tiedonsiirtolinjat. Entä kenellä on todistustaakka jos lasku on virheellinen eli jos sateliittiseuranta onkin antanut väärät lukemat. Entä jos auton todellinen kilometrilukema on eri kuin laskussa oleva.

     Voi saatana tätä paskasuomea ja ennenkaikkea paskasakkia liikenneministeriössä.

    • Petteri Uusiheimala · Paperiduunari
     Näin ja sitten sakotus ylinopeudesta samaan pakettiin. Ei tässä maassa holhoaminen lopu, lisääntyy vaan.

   • Jani Luopajärvi ·  Huippukommentoija · Vesilahti
    Aivan järjettömän oloista hommaa. Värkätä nyt moista järjestelmää, kun pitäisi saada supistettua verojen keräämisen tarvetta. Kauanko pitää kerätä veroja, että alkaa tulla tuottoa?

    • Juhani Skogberg
     Poliisin tutkat käyvät tarpeettomiksi, kun ylinopeus voidaan todeta seurannan lokitiedostoista. Orwell -84

    • Jari Taipale · Kotka
     Tämä tarkoittaisi sitä että Id suoja katoaa, me kaikki olisimme vankilassa eli jalkapanta. Ja että jo nyt tiemaksussa kusetettiin kuluttajaa sen väliaikaisuuden takia ja suhteen. Onko se väliaikainen käyttömaksu poistettu? EI OLE, nyt kusetetaan tuolla gps seurantalaitteella. Ja tuo 6 senttiä tai 3 senttiä on ryöstöä, ne jotka ajaa joka päivä töihin yhteen suuntaan 120km esim. He joutuvat lopettamaan työssä käymisen, koska työpaikalle meno maksaisi vuositasdolla tuhansia euroja. Tuo ei ole mitään muuta kun se, että kansalaisia halutaan hallita seurata ja orjuuttaa ja viedä heidän rahat. Suomessa työnteko on kriminalkisoitu, mutta niin on myös pian asuminenkin, ei tee mielei elää maassa jossa seurataan jokaista liikettä.

     Pien tuon jälkeen poliisi hakee lupia sakottaa vaikka kerran vuodessa autoilijoita jokaisesta ohituksesta ja ...Näytä lisää

     • siru mulkkunen (kirjautunut käyttäen palvelua Hotmail)
      Tämä kun tulee käyttöön niin soronoo suomi.

      • Joonas Suomalainen · Hells Minion yrityksessä Hell's Tuners
       Jos joku näinkin vahva vapaudenriisto tulee niin voin sen sanoa että tästä autosta ei lähde yksikään signaali ulos.

       • Henry Savukoski · Varaosamyyjä yrityksessä Motonet
        Varmasti yhtä helppo kiertää tälläinen gps laite kuten myös alkolukkokin (tehty on)

       • Kimmo Haimi
        Miksi me ei vaihdeta päättäjiä jotka edes kaavailevat tallaisia systeemejä

       -------------

       Ottanetko kantaa te muutkin ajoissa julkisesti aiheeseen?

       Seppo Lehto islam- ja maahanmuuttokriitikko puheenvuoro talteen fb-keskusteluista

       3.9.2013 blogin täydennystä:Potki suomalaista linjalla on menestyksen tae eduskunnassakin ja tyhmä kansa äänestää samat yltiöverottajat valtaan ja lompakon tyhjentäjiksi 

       -------------------------------------------------------------------------------------------
       http://potki-suomalaista.blogspot.fi/
       ----------------------------------------------------------------------------------------------